HTML

Online Tanulás

Blog az online tanulásról, online diploma, online tanítás és minden ami ehhez kapcsolódik.

Friss topikok

2010.10.24. 19:50 avicularia

Bill Gates az online oktatásért

Töretlenül halad előre az online oktatás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a közismert amerikai milliomos üzletember Bill Gates is komoly anyagi támogatást hajlandó nyújtani a közös ügy fejlesztése érdekében.

Gates már jónéhány éve foglalkozik az online tanórák világméretű elterjedésének kérdésével. Úgy tűnik, mostanra megérett az idő a tervezet gyakorlati megvalósítására.

A Gates és neje, Melinda Gates által működtetett Bill és Melinda Gates Alapítvány éppen most októberben indította útnak az első ilyen jellegű kezdeményezést. A több évre szóló programtervezet első körben 20 millió dollár értékű támogtatást biztosít mindazoknak, akik érdemben képesek fejleszteni és egyben tökéletesíteni a már meglévő, és új online tanítási technikákat.

Az internet kétségtelenül életünk szerves részévé vált, hiszen számos esetben rendelünk különféle könyveket, vagy akár repülőjegyet foglalunk rajta keresztül. Érdekes módon, az oktatás rendszere azonban egyelőre szinte alig változott a régmúlt módszerekhez képest-állítja Gates. Utóbbi folyamat mihamarabbi felzárkóztatása a program elsődleges célkitűzése.

 Jövőre a program már kiterjed az USA-ban használatos K-12 es oktatási rendszerre,vagyis a hazai értelemben vett általános és középiskolákra, is. Az itt használt gyakorlati módszerek tekintetében szerepelni fog példaként az adott oktató órájának videókamerára rögzített felvétele is. Panoráma kamerák segítségével ilyen esetekben nemcsak az oktató, hanem az egész osztály is láthatóvá válik. Utóbbi módszer segítségével, még jobban kiértékelhetővé válik az adott tanóra menete illetve felépítése, és persze nem utolsósorban az oktató teljesítménye. Így gyakorlatilag közvetett módon is jelentősen fejlődik az oktatás minősége.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr942395858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.