HTML

Online Tanulás

Blog az online tanulásról, online diploma, online tanítás és minden ami ehhez kapcsolódik.

Friss topikok

2010.12.12. 16:14 avicularia

Számítógépes osztálytermek

A Bronx városában található 100-as számú általános iskolában a gyerekek laptopjuk segítségével, füllhallgatóval a fejükön rajzfilmeket nézve különféle feladatokat kell elvégezniük. Egyszercsak a következő felirat jelenik meg a képernyőkön: "Még öt perc, utána ellenőrizzük a feladatokat !"

Az iskola tanulói napi két órában részesülnek "laptop alapú" oktatásban. Ez része az Államokban folyó átfogó kísérletsorozatnak, aminek alapvető célja az oktatás korszerűsítése. A folyamat gyakorlatilag ötvözi a hagyományos oktatási módszereket a számítógép alapú tananyaggal.

Jelenleg kb. 80 iskola vesz részt a modernizálási folyamatban. Idén az amerikai Oktatási minisztérium mintegy 7,2 millió $-t költött az új technológiai rendszerre. A program keretében 13000 diák részesül a támogatásban. A mostani tervek alapján a következő 3 évben további 30000 $-t kíván a minisztérium a célra fordítani, valamint 400 iskolára kívánja kiterjeszteni a részesülők körét.

 "A teljes-csoport megközelítés helyett jelenleg az "egyéni-gyermek" megközelítést alkalmazzuk. Tekintettel arra, hogy számos program lehetővé teszi a tanulók egyéni munkatempójához igazodó tanulási ütemet, ezáltal a tanár is jobban tud alkalmazkodni az egyéni igényekhez, így több időt képes fordítani az egyes tanulókra" - állítja John White a minisztérium egyik munkatársa.Az új rendszer egyre elterjettebb egész Amerika szerte, mind általános, mind pedig középiskolai szinten. Országszerte megközelítőleg 1 millió elemi és középiskolában, a tanulók közel 50%-a vett már részt a kezedményezésben a 2007\2008-as tanévben.

A programban résztvevő tanárok véleménye egyöntetűen pozitív. A visszajelzések szerint az online oktatás segítségével megközelíthetővé váltak az olyan oktatási területek is, melyek  korábban nehezen voltak elérhetők a hagyományos módszerek segítségével. A számítógépek által kreált hangok és animációs feladatok minden kétséget kizáróan nagyobb hatással voltak a diákokra a korábbi módszerekhez képest.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr42511069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.