HTML

Online Tanulás

Blog az online tanulásról, online diploma, online tanítás és minden ami ehhez kapcsolódik.

Friss topikok

2010.10.04. 00:37 avicularia

Szerezzünk diplomát online!

Diploma online? Elsőre talán hihetetlennek tűnik, de igaz. Az Egyesült Államokban egyre nagyobb teret hódít az online oktatás, így az emberek ilyen módon szerzett végzettség iránti igénye is.

Nemrég érdekes cikket olvastam a témáról. Utóbbiról szerzett ismereteimet szeretném közzétenni.

Köztudott tény, hogy sokan nem képesek megfelelő időt fordítani a hagyományos értelemben vett tanulmányokra, többek között az olyan, egyéb személyes jellegű elfoglaltságaik miatt mint a család, vagy a munka.

Az online módon folytatott tanulmányok talán egyik legnagyobb erőssége a szinte korlátlan rugalmasság. Az egyénre szabott tanulási ütem lehetősége miatt a tanulónak nem kell tartania az egyébként gyakran előforduló munkahelyi nehézségektől. Vagyis munka és tanulás kényelmesen megférnek egymás mellett, mindenféle akadályoztatás nélkül.

Napjainkban már számos olyan felsőoktaktási intézmény van, ahol a diákoknak anélkül nyílik lehetőségük diplomájuk megeszerzésére, hogy elhagynák otthonukat. A jelentkező a megszokott életritmusának legkisebb megváltoztatása nélkül szerezhet diplomát ilyen módon.

Az Online program keretében végezhető programok skálája terjedelmes. A kínálatból többek között megtalálhatók az olyanok is melyek hasznosak lehetnek munkahelyi előmenetel szempontjából is.

Tananyag tekintetében, a kötött nyitvatartási órák helyett, egy virtuális, mindenkor rendelkezésre álló non-stop tananyagról van szó. Ide csak be kell jelentkezni, és indulhat a tananyagok közötti böngészés. Továbbá rendelkezésre áll egy belső chat rendszer is, mely nagyban elősegíti a diákok közötti kommunikációt.

És mit ér az így megszerzett diploma? Az online diploma értékét gyakorlatilag nem éri hátrányos megkülönböztetés, az ezt szabályozó szigorú, ún. "regionális ügynökségek" által elrendelt szokásos akkreditációs eljárásra.

Egyszóval úgy tudunk diplomát szerezni online mintha az iskolapadban ülnénk. Kíváncsi vagyok nálunk milyen formában fog megjelenni ez a módszer, márha egyáltalán megjelenik valamikor..

Talán 10 év múlva már meghatározó trendről lesz szó? Ki tudja...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: online diploma


A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr892342824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.