HTML

Online Tanulás

Blog az online tanulásról, online diploma, online tanítás és minden ami ehhez kapcsolódik.

Friss topikok

2010.10.17. 21:23 avicularia

Online tesztkészítő programok

Az online tanulás elterjedésével párhuzamosan egyre népszerűbbek a különböző elektronikus tesztkészítő alkalmazások.

Nemrég kicsit utánajártam a témának, és találtam egy egész érdekes ilyen jellegű alkalmazást, az Atrixware-t.

Tehát miről is van szó pontosan? Lényegében egy rendkívül felhasználóbarát online e-learning tanulási rendszerről, aminek segítségével bárki könnyen elkészítheti saját maga által összeállított online tesztjét, annak lehető legváltozatosabb formájában. A program az ún. LMS (Learning Management System) rendszeren alapszik. 

Fontos megjegyezni, hogy a pedagógiai felhsználhatósága mellett a program kitűnően alkalmazható egyéb szakmai területeken is, így pl. munkahelyen belüli felmérést is készíthetünk, vagy akár ügyfeleleink elégedettségi szintjének is utánajárhatunk.

Noha az Atrixware fizetős,ízelítőként két hét ingyenes használatot kínál a forgalmazó cég az érdeklődőknek.

Az egyszerű használat mellett, a program számos hasznos funkcióval rendelkezik. Példaként  a tesztkészítés során lehetőségünk van többféle, "kevert" (random) illetve "szakaszos" (egymás után következő) rendszerű tesztek kialakítására.

Pedagógiai felhasználás esetén igény szerint beállítható a teszteken belüli "Retake" funkció is, amennyiben az illető tanulónak nem sikerült abszolválnia az előírt minimális követelményt, magyarul megbukott. További előnyös szempontnak bizonyulhat időkorlátos tesztek esetén  az átmeneti jellegű félbeszakítás, felfüggesztés lehetősége is.

Az Atrixware igen jól együttműködik más, a Windows használata során rendszeresen előforduló olyan egyéb programokkal is, mint akár a Powerpoint vagy az Excel.

Sőt, amennyiben a tesztíró sikeres vizsgát tesz, az ezt tanusító, egyedi megjelenésű bizonyítvány is kiállítható.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr662379458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szatim 2013.06.16. 22:08:12

Egy ingyenes magyar online teszt keszito : testline.hu