HTML

Online Tanulás

Blog az online tanulásról, online diploma, online tanítás és minden ami ehhez kapcsolódik.

Friss topikok

2011.01.08. 12:33 avicularia

Kötelező online érettségi

Hihetetlennek tűnik, de igaz. Idéntől online éretségit kell tenniük a Kansas városi Whiteheaven gimnázium diákjainak.

A városi oktatási intézmények összességükben jelenleg 28 online kurzussal szolgálnak a gimnazistáknak valamint 13 kurzussal az általános iskolai tanulóknak.

A kezdeményezés igen komoly pénzügyi háttérrel rendelkezik. A következő 4 évben a jelenlegi tervek alapján közel 1,5 millió $-t fognak áldozni a hozzáférhetőség bővítése céljából, valamint további 1,2 millió $-t fordítanak a programban résztvevők számának további növelésére.

Az rendszer bevezetésének egyik sarkalatos pontja az intézményekben működő tantervek színvonalának fenntartása és természetesen annak növelése is. Utóbbinak megfelelően az egyes osztályokban hivatalosan használt tanrendek költsége igen borsos, legalábbis magyar szemmel nézve. A hivatalos eladótól,a  Florida Virtuális Iskolától vásárolt, online tantervhez való hozzáférést biztosító jogok költsége évente közel 18000 $-t kostál.

Az online kurzusok működési költségei azonban csak relatíve magasak, legalábbis a hagyományos képzési rendszerhez képest.A helyi online tanulás program vezetője Betty Brown szerint kétségtelenül praktikusabb megoldás 150 embernek kurzusokat biztosítani és fenntartani a hagyományos, osztályonkénti 30 fős megoldással szemben.

Az online foglalkozásokon kívűl  a rendszerbe bejelentkezett tanulók online elkészítik beadandó feladataikat, vagy akár a közös chat-et is használhatják. Mindezalatt a tanárok folyamatosan tudják követni diákjaik munkáját, előrhaladását.

A Whiteheaven új rendszerében pillanatnyilag több mint 2000 fiatal tanul. Az iskolaigazgató, Vincent Hunter meggyőződése szerint a lehető leghamarabb élére kell állni az új trendeknek, ezért is dolgoznak gőzerővel az új szisztéma folyamatos fejlesztésén és tökéletesítésén.

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://onlinetanulas.blog.hu/api/trackback/id/tr762569376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.